Sayfalar

28 Şubat 2014 Cuma

Matematik-Geometri Dersleri için Kullanışlı bir Program: "GeoGebra"

GeoGebra : "Flipped Classroom" Videoları için de Kullanılabilecek Faydalı bir Program






Matematik ve Geometri derslerinde kullandığımız bir çok eşitlik (eşitsizlik), uzayda bir görüntüye sahiptir. Bu tür soyut kavramların çoğu zaman hayal edilmesi veya öğrencilerin algısında bir görüntü kazanması zordur.

Bunun için "Flipped Classrrom" ideolojisi'ni kullandığım 10. sınıfıma Paraboller konusu için bir video hazırladım. 




Bilindiği üzere "Flipped Classroom" yöntemini uyguladığımız sınıflarda konuyla ilgili genel bilgi öğrencilerle  okul dışında  paylaşılıyor. Bu yüzden, ders anlatımlarını (videoları) öğrencinin ilgisini çekecek ve konu hakkında bir iç motivasyon yaratacak doğrultuda hazırlamak oldukça önemli.

Ben de "Parabol" konusuna başlarken öğrencilerim için bir video hazırladım. Bu videonun bir kısmını aşağıda bulabileceksiniz. 

Görsel materyaller, kelimelerin az olması ve geri bildirimin anında sağlanması noktasında çok faydalı oluyor. Bu yüzden "2. dereceden bir bilinmeyenli eşitliklerin" grafikleri (parabol) anlatılırken de çok faydalı olduğuna inanıyorum. Özellikle;  a x^2 + bx + c = y gibi bir denklemde katsayıların parabol'ü nasıl etkilediğini anında görmeleri, algılarında "büyük resmi" oluşturmayı kolaylaştırıyor.

GeoGebra Programını internetten kolaylıkla edinebilir, sınıflarınızda ders sırasında da kolaylıkla kullanabilirsiniz. Sitede daha önceden hazırlanmış videolar ve uygulamalar da bulunmaktadır. Göz atmaya değer. :)


 http://www.geogebra.org/cms/tr/download/







Geogebra ile Parabol Çizimi(Doğru Çizimi): http://youtu.be/yGV8z8xpai0






Hiç yorum yok: