Sayfalar

4 Ocak 2014 Cumartesi

"Flipped Classroom" Yöntemi İçin Gerekli Materyallerden Olan "Video" Nasıl Hazırlanır?

HOMOJEN OLMAYAN SINIFLARDA "GOOGLE UYGULAMA"LARI VE "FLIPPED CLASSROOM" İDEOLOJISI  - 3


"Flipped Classroom" Yöntemi İçin Gerekli Materyallerden Olan
 "Video" Nasıl Hazırlanır?





Merhaba... Üçüncü yazımla bugün yine karşınızdayım.

Sınıflarımda uyguladığım "Flipped Classroom" yöntemi için öğrencilerime yalnız "Google Forms"  hazırlamak yerine nasıl video hazırlayabilir ve belki de anlatmak istediklerimi kendi sesimle onlarla nasıl paylaşabilirim sorularına yanıt buldum. 

  • Buradaki en önemli nokta seviyelerini bildiğiniz ya da öğrenme yeteneklerine alışkın olduğunuz  öğrencilere neyi ne kadar vermeniz gerektiğine kendinizin karar verebiliyor olması.
Video hazırlamak için öncelikle görüntü kaydedicisi olan ve üzerinde yazarak işlem yapabileceğiniz bir yazılım programına ihtiyacınız var. Bunlara Örnek olarak sınıfta etkileşimli tahtaların gelmesiyle tanıştığım "StarBoard"


  
ya da bir öğretmen arkadaşım sayesinde öğrendiğim "SmartNotebook11" gibi programlar kullanılabilir.





İlk videomu hazırladığımda yazı yazarken "mouse" kullanmıştım. Ancak bu hem anlaşılır  hem de hızlı yazmanıza engel olmaktadır. :) Daha sonra kendime çok da profesyonel olmayan bir grafik tablet aldım. (Maaliyeti yüksek olan bir araç değil arkadaşlar yaklaşık 70 tl civarında idi.



Şimdi ise sıra ufak adımlarla video hazırlamaya geldi :)

"Smart Norbook 11" programını açıyoruz. Ardından araç çubuğundan ekran kaydedicisine tıklıyoruz.Eğer grafik tabletiniz o anda bilgisayarınıza bağlı ise kalemi mouse işlevi de görecektir. 


1. adım: 



2. adım:


3. adım: Bu adımda Ekran kaydedicisine basınca ekranın sağ üst köşesinde bir pencere açılıyor. "Play" tuşuna bastığınız andan itibaren yazdıklarınızı aralıksız olarak bir film gibi kaydedeceksiniz.




4. adım: Yazdıklarınız ya da anlatmak istedikleriniz bitince, "Stop"la durdurup açılan yeni pencerede kaydetmek istediğiniz yeri dosyanızın adı ve dosya uzantısına karar verebiliyorsunuz.



Bundan sonrası, sizin hayal gücünüz ve öğrencilerinizin yeteneklerini tanımanız ölçüsünde ilerleyebilir. Windows Movie Maker ile gerekli kurguları yapabilir ve isterseniz Youtube'a ekleyerek ya da Google Drive'a yükleyerek bunu öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz.

Ben videoların ardınan bazen ufak bir "Google Forms" hazırlayıp "SIRA SİZDE" soruları gönderiyorum.  



Bazen de direk video'nun içinde sorularımı soruyorum. Bu hem konuyu pekiştirmeyi hem de varsa eksikliklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Cevaplar doğrultusunda da  gelecek dersi planlıyor ve en çok yapılamayan sorudan yola çıkarak bir dahaki video için kendime ufak dersler çıkartıyorum :)

  • Burda kendime ve tabiki bunu deneyecek olan meslektaşlarıma da bir uyarıda bulunmak isterim. Son okuduğum araştırmalara göre video (yani görsel bir materyal) hazırlamış olsanız bile dikkatin dağılma süresi ortalama 10 dak. olduğundan videoyu uzun tutmamak önemli bir husus. :)
Hazırladığım bazı videolardan örnekler. 

KENARORTAY: http://youtu.be/m8MNCuiEb-4





ÜSLÜ-KÖKLÜ İFADELER- 1.BÖLÜMhttp://youtu.be/QC1jRKjzjJs




ÜSLÜ-KÖKLÜ İFADELER- 2.BÖLÜM :  http://youtu.be/rtTdBTXzYp4



Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum. Hepinize iyi bir yıl diliyorum...







Hiç yorum yok: